ויסות רגשות מתקדם
סמרטפונים, אלכוהול, התבודדות, פגיעה עצמית וחתכים, חיפוש עצמי, קושי במציאת משמעות, החלפת היום בלילה, חוסר מוטיבציה והמנעות מלמידה – המתבגרים של היום הם שילוב של המתבגר של פעם עם תופעות בעייתיות חדשות שהן תוצר של הסביבה החברתית טכנולוגית העכשיוית. המתבגרים של היום חשופים למקורות מידע אין-סופיים ומתקשרים באופנים שרק לפני מספר שנים היו נראים דמיוניים. הסביבה התקשורתית הזו מובילה לאתגרים יחודיים למתבגר ומצריכה מההורים לפתח דרכי התמודדות חדשות שלא קשורות לדרך בה הם התחנכו וגדלו.
על מנת להתמודד עם אתגרים אלו פיתחנו גישה טיפולית ייחודית לעבודה עם בני נוער המציגים מכלול של קשיים כגון: התפרצויות, פגיעה עצמית, התבודדות, בעיות קשב וריכוז (ADHD), אימפולסיביות, תוקפנות, ווכחנות ומכלול של התנהגויות סיכון – שתיית אלכוהול מופרזת והתנהגות מינית לא מבוקרת. מתוך הכרות עמוקה עם מתבגרים אלו נוכחנו לדעת שמעבר להתנהגות המתריסה והפוגעת, הקושי המרכזי שלהם הוא בהתמודדות עם כשלונות, אכזבות ומצבי נחיתות שונים. הצטברות הכשלונות מובילה את הילדים לחיות במצב מתמשך של בושה וחוסר ערך המקשים על יצירת תקשורת בונה איתם – הם נוטים להדוף ניסיונות של עזרה, חווים תחושה על השפלה מכל ביקורת ולו הקלה ביותר וטענות על כך שהם יכולים להסתדר לבד. מה שקורה בפועל – הילדים נוטים להמנע מהתחומים המעוררים קושי ומפסיקים לנסות ולהתנסות באתגרים התפתחותיים חשובים בתחום הלימודי, החברתי והבין אישי המחריפים ומעצימים את הבעיה.
הגישה שלנו מבוססת על עבודה מערכתית אינטנסיבית הכוללת התערבויות עם המתבגר, הוריו וביה"ס . מטרתנו לשקם במהירות את חווית הערך של המתבגר התחלנו לפתח שיטת עבודה המתמקדת בילד ועוסקת בהקניית מיומנויות וויסות רגשות ופיתוח מוטיבציה. השילוב בין השניים הוביל להבניית גישה טיפולית המספקת מענה למתבגר, להורים ולמורים, אשר מצד אחד מחזקת את הדימוי העצמי של הילד ומצד שני נותנת להורים ולמורים כלים יעילים להתמודדות יום-יומית.
Comments are closed.